Starline Group neemt Poly Products over

Krachten bundelen

De Starline Group heeft op 4 september 2019 Poly Products overgenomen en verstevigt
hiermee haar positie op het gebied van vezelversterkte producten in de Benelux.
“De overname van Poly Products past volledig binnen onze groeiambities.” “Door het
bundelen van onze krachten, kennis en kunde kunnen we onze gezamenlijke klanten nog
beter bedienen en ons marktaandeel verder uitbouwen.”, aldus Victor de Vries, managing
director bij Starline Group. “Bovendien brengt de overname ook diverse nieuwe
groeikansen met zich mee, zoals bijvoorbeeld samenwerking in diverse projecten.”

Poly Products

Poly Products is al 50 jaar specialist in het ontwikkelen en produceren van vezelversterkte producten en constructies. Ze zijn actief in segmenten als (petro) chemische industrie, recreatie, transport, design, architectonische objecten en superjachtbouw.

Het team van Poly Products heeft de kennis en ervaring in huis om klanten deskundig te adviseren en te begeleiden bij projecten, van productidee tot concrete oplossing. Poly Products is één van de grootste en meest ervaren specialisten in Nederland van vezelversterkte producten. Momenteel investeren ze in de bouw van de allergrootste vezel versterkte 3D printer ter wereld die thermoplasten (composieten) kan verwerken. Vanuit circulariteit en duurzaamheid zijn thermoplasten momenteel zeer relevant. Poly Products is gevestigd in Werkendam en telt 30 medewerkers.

Toekomst

Beide bedrijven behouden de eigen naam en blijven volledig zelfstandig opereren vanuit de huidige locaties. Hierbij maken ze gebruik van wederzijdse expertise en synergie. Starline Group en Poly Products zullen ook gaan samenwerken in multidisciplinaire projecten.
Met de combinatie van de 2 bedrijven kunnen vrijwel alle projecten van design tot product gemaakt worden op verschillende locaties.
In de loop van 2020 zal Jan Schrama, oprichter en algemeen directeur van Poly Products, een stapje terug doen wanneer een geschikte opvolger gevonden is. Door zijn jarenlange ervaring en geïnvolveerdheid zal hij echter concreet betrokken blijven bij de onderneming.